Малки готвачи

Правила за малките готвачи
1. Задължително измий ръцете си, преди да се захванеш с готвенето.
2. Подреди всички необходими продукти и съдове на масата, преди да започнеш.
3. Измий плодовете и зеленчуците.
4. Използвай дъска за рязане.
5. Следи ръцете ти да са сухи когато пускаш или спираш електрически уред.
6. Ако се налага да печеш нещо, включи фурната предварително, за да е загрята, когато ти потрябва.
7. Когато ползваш печката, внимавай във времето, за да не загориш готвеното.
8. Използвай дъска за топло, на която да преместиш тенджерата или тавата, когато са нагрети.
9. Използвай ръкавица за готвене, за да хващаш топлите съдове за готвене.
10. След готвене почисти масата и кухнята, измий съдовете, изключи използваните електрически уреди.

Прочети ме...